In Memoriam



Jerzy Kosiński
21.07.1935 — 19.01.2009

Diplomi-insinööri Jerzy Kosiński, Forum Polonia-yhdistyksen perustaja- jäsen on poistunut keskuudestamme. Hän syntyi Puolassa ja asettui vaimonsa Krystynan kanssa asumaan Suomeen yli neljäkymmentä vuotta sitten. Jerzy Kosiński työskenteli koko elämänsä ajan koneiden ja laitteiden parissa hoitaen niiden tuontia niin kaukaisesta Japanista kuin läheisestä Puolastakin. Kielitaitoisena ja hyvänä asiantuntijana hän sai helposti muut luottamaan ammatilliseen osaamiseensa. Viime vuosina hän toimi omistamassaan konsultointiyrityksessä auttaen suomalaisia yrityksiä etabloitumaan Puolaan.
    Opimme arvostamaan Jurekia, niin kuin ystävät häntä kutsuivat, luotettavana ystävänä, jolla oli aina aikaa ja halua auttaa muita varsinkin heikommassa asemassa olevia tai elämän koettelemia ihmisiä. Ystävämme suureen sydämeen mahtuivat kaikki. Jurek ei koskaan ylpeillyt omilla hyvillä teoillaan. Perusolemukseltaan vaati- mattomana hän halusi vain täyttää velvollisuutensa kanssaihmisiä kohtaan.
   Jurek oli todellinen puolalainen isänmaanystävä. Hän seurasi herkeämättä Puolan tapahtumia, iloitsi maan ja puolalaisten saavutu- ksista ja harmistui helposti epäonnistumisista ja asioista, joista hän ei pitänyt. Hän oli samanaikaisesti myös Suomen isänmaanystävä. Hyvin integroituneena suomalaiseen yhteiskuntaan hän näki sen hyvät puolet ja osasi arvostaa niitä sekä puolustaa suomalaisia oloja turhalta kriittisyydeltä. Samalla hän osasi myös olla kriittinen ja arvostella ihmisten aikaansaamia epäkohtia. Lukuisissa keskusteluissa me kaikki saimme todeta tämän.

Stefan Widomski, hallituksen puheenjohtaja, Forum Polonia r.y.

 


Forum Polonia